Copyright 2018

HTCH 3 4.2018 okl

W numerze:

  1. Zabezpieczenie budynków przed ASF Justyna Sokół
  2. Probiotyki i zioła - naturalne substancje przeciwbakteryjne i poprawiające wyniki produkcyjne świń Zuzanna Wiśniewska, Anita Zaworska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka
  3. Alfa-monoglicerydy - mniej antybiotyków i tlenku cynku w żywieniu prosiąt odsadzonych dr Robert Burek
  4. Kiedy powinna się pojawić ruja u loch po odsadzeniu prosiąt? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  5. Nasienie mrożone w kontekście metod sztucznego unasieniania Alicja Mizera
  6. Toksyczny wpływ amoniaku i jego minimalizacja Katarzyna Socha, Dorota Witkowska
  7. Anemia prosiąt Anna Wilkanowska
  8. Nutrigenetyka i nutrigenomika w nowoczesnym żywieniu świń Marek Babicz, Marcin Bany
  9. Oświetlenie chlewni Przemysław Marek
  10. Mięso wieprzowe w diecie człowieka fakty i mity Jessica Stawicka
  11. Fitogeniczne dodatki paszowe: naturalny wybór - z punktu widzenia eksperta Katarzyna Sartowska-Żygowska

 

 

 

 

ARCHIWUM