Copyright 2017

 

W numerze:

  1. Choroby bydła wywołane nieprawidłowym żywieniem Anna Wilkanowska
  2. Strategie odchowu cieląt Józef Krzyżewski
  3. Wpływ wieku pierwszego wycielenia na wydajność mleczną pierwiastek i ich płodność Jerzy Żółkowski
  4. Strefa kiszonki DePont Pioneer Katarzyna Markowska Dariusz Minakowski
  5. Sprawdzone rozwiązania nowe możliwości Katarzyna Markowska
  6. Czochradła - ważny czynnik dobrostanu i profilaktyki chorób bydła Agnieszka Rudnicka, Edyta Wojtas, Anna Zielak-Steciwko
  7. Ocena wpływu bydła na jakość wód powierzchniowych - studium przypadku Maja Kozioł, Dawid Dąbrowski
  8. Dojarnie karuzelowe Marek Gaworski, Michał Boćkowski
  9. Mastitis u jałówek Karol Kotowski, Ewa Kotowska
  10. Paciorkowce jako przyczyna mastitis u bydła Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  11. Stres oksydacyjny u bydła mlecznego Dorota Godyń
  12. Genetyczna kontrola procesów laktacji Oliwia Duszyńska-Stolarska
  13. Aktualny stan produkcji oraz spożycia mięsa wołowego w Polsce na tle Europy i świata Katarzyna Śmiecińska